Швидкі харківці попри складні погодні умови опинилися у трійці лідерів (фото, відео)

2099
В Києві відбулися перші старти гонщиків харківського клубу "Лідер" у спортивному сезоні 2024.


З 19 по 21 квітня у Києві на спорткомплексі "Чайка" відбулися змагання "Київська весна" з автомобільного спорту (картинг). Це традиційні перегони, що багато років проводяться перед початком багатоетапного чемпіонату України. Взяти участь у цих змаганнях приїхали спортсмени із різних міст України.

Харків і Харківську область традиційно представляли гонщики спортивно-технічного клубу "Лідер" ХОТШ ОСОУ, які протягом багатьох років входять до трійки найсильніших команд країни.



Вони виступали у швидкісному класі машин KZ-2, який є міжнародним.

Перший день змагань зустрів спортсменів гарною погодою.



На другий день погода зробила спортсменам сюрприз. Перегони проходили у складних умовах. Спортсмени змагалися в зливу, яка супроводжувалася сильними поривами холодного вітру.



На трасі були ділянки рясно вкриті калюжами. З-під коліс машин, що йдуть попереду, підіймався шлейф води, тож практично ні чого не було видно.



За підсумками змагань перше місце посів київський гонщик команди ДСТШ "Автомобіліст" Муравник Дмитро, який виступає у складі Шведської команди "Вард" і постійно тренується на трасі "Чайка". За сумою заїздів він отримав 88 очок.

Друге місце посів харківський гонщик спортивного клубу "Лідер", триразовий чемпіон України, майстер спорту Дерюга Олександр. Його рахунок за сумою заїздів - 86 балів.

Третім фінішував київський гонщик команди NK PRIME MOTORSPORT Кондратенко Іван - 64 очки.

Ще один харківський гонщик спортивного клубу "Лідер", кандидат у майстри спорту Одиница Андрій заробив 58 очок і посів 6 місце. Наймолодший гонщик команди "Лідер" першорозрядник Січкар Михайло дуже добре провів складну гонку. Він набрав 48 очок та посів 7 місце.

У змаганнях в класі машин KZ-2+30 для спортсменів віком від 30 років взяли участь 7 пілотів. Шосте місце посів гонщик "Лідера", кандидат у майстри спорту Стіг Сергій.

Колектив новинного порталу GX приєднується до привітань харківської команди спортивного клубу "Лідер" із успішним виступом на змаганнях.



Наразі спортсмени спортивного клубу "Лідер" готуються до першого етапу чемпіонату України, який відбудеться на спорткомплексі "Чайка" у місті Київ 27-28 квітня 2024 року.

Фото та матеріал: спортивного клубу "Лідер"

Читайте також: