Харків'янин виборов нагороду на складній трасі (фото, відео)

2671
У Києві на гоночній трасі спорткомплексу "Чайка" відбувся перший етап чемпіонату України з автомобільного спорту (картинг).


Змагання розпочалось з урочистого параду, у якому взяли участь понад 100 спортсменів з усієї України. Юні пілоти від 5 років у класах машин comer micro, rotax mini та більш дорослі пілоти 16-18 років у класах машин OK, KZ-2. Вони колоною проїхали гоночною трасою спорткомплексу "Чайка".

У змаганнях взяли участь 12 команд з усієї України. Харків та Харківську область традиційно представили гонщики спортивно-технічного клубу "Лідер", який протягом багатьох років входить до трійки найсильніших команд України. І на цих змаганнях вони продемонстрували високий результат у міжнародних класах машин KZ-2. Це найшвидший клас машин, на яких виступають пілоти віком від 16 років. Пілоти повинні мати хорошу фізичну підготовку та реакцію, оскільки боліди можуть розвивати швидкість до 200 км/год.

У складі харківської команди у змаганнях взяли участь: майстер спорту, триразовий чемпіон України Дерюга Олександр; кандидат у майстри споту, призер чемпіонатів та кубків України Одиница Андрій та молодий пілот Свічкарь Михайло.

За підсумками змагань перше місце в міжнародному класі машин KZ–2 посів київський гонщик Муравник Дмитро з команди ДСТШ "Автомобіліст", який набрав 100 очок за сумою чотирьох заїздів; друге місце - київський гонщик Іванченко Владислав із команди ENERGY UKRAINE, який набрав 80 очок; на третій позиції фінішував харківський гонщик команди спортивного клубу "Лідер" ХОТШ ТСОВ Дерюга Олександр. Його одноклубники Одиница Андрій та Свічкарь Михайло посіли 5 та 8 місце.

Варто відзначити, що це дуже хороший результат для Михайла Свічкаря, оскільки це його перші змагання в сезоні 2024 року. Він увійшов до десятки найкращих пілотів.

Це гідний результат для команди з Харкова, яка наразі не має своєї траси. Харків'яни приїхали до Києва за день до початку змагань, а це серйозний виклик для гонщиків та механіків – налаштувати болід та проїхати чужою трасою. Київські гонщики мають величезну перевагу, адже для них траса "Чайка" - домашня, на ній вони багато тренуються і мають великий досвід проходження в різних погодних умовах.

Колектив GX приєднується до привітань команди спортивно-технічного клубу "Лідер" із успішним виступом на першому етапі чемпіонату України.

Фото та матеріал: спортивного клубу "Лідер"

Читайте також: